Digitale TV

Mark oktober 5, 2013 0

Digitale TV is in vrijwel elk huishouden beschikbaar. Het is de opvolger van analoge TV en biedt veel voordelen, zo is de kwaliteit veel beter, zijn er meer zenders mogelijk en meer! Door digitale TV wordt ook interactieve TV mogelijk, de meeste providers bieden dit dan ook standaard aan. Digitale TV en internet gaan hand in hand, vrijwel altijd loopt de het over een internet verbinding, waardoor het aantrekkelijk wordt om een alles in 1 pakket af te sluiten of op zijn minst een internet en TV pakket. Zo bespaart u op uw kosten en vaak is dit ook de enige mogelijkheid, veel internet providers laten geen digitale TV van een andere aanbieder op hun netwerk. Wil je meteen weten welke mogelijkheden er bij jou zijn? Vul dan de onderstaande postcode check in.

Welke verschillen zitten er in een digitale TV pakket?

Er zitten in principe voor de meeste mensen niet zo’n belangrijke verschillen tussen de tv pakketten. De belangrijkste verschillen zullen zitten in het verschil van zender aanbod, internet snelheden en aantal HD zenders. In principe zijn alle digitale TV pakketten voldoende qua internet snelheid en zender aanbod voor 95% van de mensen. Daarnaast zijn er nog wat andere extraatjes die bepaalde abonnementen hebben. Zo is bijvoorbeeld bij Ziggo de mogelijkheid om digitale TV op pc te bekijken. Ziggo is hierin niet de enige, er zijn nog andere providers die TV op de pc, tablets etc mogelijk maken zoals bijvoorbeeld UPC en KPN. Er zijn ook een aantal providers die voor hun TV prodcuten Digitenne aanbieden. Het voordeel hiervan is dat de internet snelheid minder onder druk komt te staan doordat de TV zenders niet meer over de internet verbinding verlopen. Zo is het vooral in afgelegen gebieden een erg goed alternatief voor digitale TV via internet, zodat u de beperkte snelheid volledig kunt gebruiken voor internet.

Voor de mensen die echt afgelegen wonen is het vaak beter om satelliet TV te gebruiken. Zo kunt u de volle internet verbinding gebruiken om te internetten en te bellen en kunt u toch in HD veel zenders bekijken. Het satelliet zenders aanbod is veel groter dan het aanbod dat Digitenne heeft en hierdoor dus interessanter. Op dit moment is de enige (goede) aanbieder van satelliet TV Canal digitaal. Canal digitaal biedt sinds kort ook zelf internet aan via het KPN netwerk. Maar u kunt ook ervoor kiezen om alleen satelliet TV af te nemen bij Canal digitaal en dat u dan voor internet en misschien bellen een andere, goedkopere, provider kiest. Mocht u meer informatie willen over Canal digitaal en satelliet TV dan kunt u hier klikken.

Digitale TV afsluiten of overstappen

Digitale TV heeft dus veel voordelen en de kans is groot dat u te veel betaald voor uw huidige abonnement. Zo is analoge TV vaak dubbel zo duur dan digitale TV en is de kans groot dat als u al overgestapt bent op digitale TV u te veel betaald. Mocht u meer informatie willen over digitale TV en de mogelijkheden klik dan hier.

Als u digitale TV wilt afsluiten of wilt overstappen op een andere provider dan raden wij u aan om dat te doen via de postcode check bovenaan deze pagina. Je komt dan uit op de website van Breedbandwinkel. Dit omdat het Nederlands grootste internet abonnementen vergelijksite is en hierdoor de meest aantrekkelijke opties heeft en veel extra’s biedt. Daarnaast, ook erg belangrijk, is Breedbandwinkel altijd de goedkoopste met minimaal 10 euro verschil en is dus ook altijd goedkoper dan dat u het bij de provider direct afsluit. Mocht u van de voordelen van Breedbandwinkel gebruik willen maken dan kunt u hier klikken. Let er wel op dat u een pakket kiest met internet aangezien het anders waarschijnlijk niet kan. U kunt het beste kiezen voor een alles in 1 pakket en dan links in de filters aangeven dat u internet en digitale TV wilt. Deze mogelijkheden krijgt u op de Breedbandwinkel site nadat u een postcode check gedaan heeft. Alleen als u voor het Canal digitaal TV pakket kiest hoeft u niet perse meteen internet erbij af te sluiten aangezien het via de satelliet gaat.

Leave A Response »