Interactieve TV

Mark september 26, 2013 0

Interactieve TV is nog vrij nieuw. Het is net een stapje verder dan de digitale TV die de meeste aanbieders ondertussen al aanbieden. Enkele voorbeelden van producten met interactieve TV is bijvoorbeeld het product van KPN namelijk KPN interactief. Bij Ziggo heet het gewoon Ziggo interactieve TV. Steeds meer providers bieden dit nu aan, waarvan op dit moment Telfort het goedkoopste is. Maar ook dit hangt af van waar u woont. Een postcode check is dus altijd aan geraden! Wij raden u Breedbandwinkel aan omdat u hier makkelijk interactieve TV kunt vergelijken en omdat u er altijd het goedkoopste uit bent. Ze geven minimaal 10 euro extra korting! Vul hieronder de postcode check in en zie meteen wat er beschikbaar is!

Welke providers bieden dit aan?

De meeste en de bekendste providers bieden ondertussen dit al aan. Echter verschilt het aanbod nogal wel eens per regio, de meeste providers hebben helaas nog geen landelijk dekkend netwerk. Bekende aanbieders zijn UPC, Ziggo, KPN, XS4ALL, Tele2 en Telfort. Maar ook de meeste glasvezel aanbieders bieden dit aan. Op dit moment is Telfort degene die het goedkoopst interactieve TV aanbiedt met een vrij grote dekking.

Wat kan ik met ermee?

Interactieve TV is net iets geavanceerder dan digitale TV welke weer geavanceerder is dan analoge TV. Bij analoge TV is de kwaliteit vaak erg laag en is het zender aanbod vrij klein. Dit omdat alle zenders tegelijkertijd over de kabel doorgegeven wordt, waardoor er dus al snel bandbreedte problemen ontstaan. Bij digitale TV is dit opgelost, alleen de zender die u bekijkt wordt opgehaald en gebruikt dus minder bandbreedte. Hierdoor kan er in principe een onbeperkt zender aanbod komen en kan de kwaliteit van de zender flink omhoog. Een full HD zender gebruikt meer bandbreedte dan een SD zender, waardoor vanaf digitale TV pas de kwaliteit van de zender omhoog kan. Het gaat net een stapje verder dan digitale TV, u kunt bijvoorbeeld zenders pauzeren, opnemen en terug kijken maar het is ook mogelijk om films te bestellen etc!

Interactieve TV afsluiten

Interactieve TV afsluiten is erg makkelijk. Houdt er svp wel rekening mee dat het handigste is om een internet en TV pakket af te sluiten, zo weet u zeker dat u aan de eisen voldoet. Veel providers leveren het apart maar willen/kunnen dat niet op het internet leveren van een andere provider. Mocht u ook nog vaak bellen dan is het ook meteen een aanrader om een internet, bellen en TV pakket te kiezen, zo bespaart u nog meer geld!

Zoals we al zeiden is het het goedkoopste om via Breedbandwinkel een abonnement af te sluiten. Deze site biedt u minimaal 10 euro extra korting en is altijd goedkoper dan dat u uw abonnement bij de provider rechtstreeks afsluit. Na het invoeren van uw postcode op die site ziet u meteen welke pakketten er allemaal op uw adres mogelijk zijn en zijn de pakketten op de prijs gesorteerd. Zo ziet u meteen welk pakket het goedkoopste is. Ook kunt u er resultaten filteren. Wilt u bijvoorbeeld bepaalde zenders hebben, minimale eisen hebben aan snelheden etc? Dan is deze site ideaal voor u, de site werkt erg makkelijk en is erg overzichtelijk en ook nog eens goedkoper!

Leave A Response »