Mobiele telefoons met internet

Mark juli 24, 2014 0

De mobiele telefoon met internet wint steeds meer terrein in Nederland. Een mobiele telefoon die geen mogelijkheid biedt tot mobiel internet is eigenlijk ondenkbaar. De mobiele telefoons die geschikt zijn voor mobiel internet staan beter bekend als smartphone. De huidige generatie mobiele telefoons vallen allemaal onder de noemer smartphone. De smartphone is in elke prijsklasse verkrijgbaar, er is altijd een geschikt toestel te vinden, onafhankelijk van de prijs die je wilt betalen voor een nieuw toestel. Er zijn heel veel verschillende smartphones op de markt te verkrijgen en ieder jaar wordt er per merk een nieuw vlaggenschip gelanceerd. De vlaggenschepen zijn het uithangbord van het merk maar er worden per merk ook goedkopere smartphones geproduceerd. Bekende smartphone fabrikanten zijn Samsung, Sony, LG, HTC en Apple. Samsung heeft het grootste marktaandeel van de hele wereld en als runner up geldt Apple. Wilt u meer lezen over Samsung? Kijk dan op www.samsung.com

Alle smartphones die door eerder genoemde fabrikanten geproduceerd worden zijn van uitstekende kwaliteit. Het vlaggenschip geldt als de absolute top, ook wel high-end smartphones genoemd. De high-end smartphone zijn niet goedkoop, je betaald al snel 500 euro of meer voor een vlaggenschip in de high-end categorie. Maar zoals al vermeld produceren de smartphone fabrikanten bijna allemaal ook goedkopere smartphones. Zo is er voor een ieder een geschikte smartphone te koop.

Los toestel kopen of een toestel met een abonnement

De vlaggenschepen van de smartphone fabrikanten zijn enorm duur in de aanschaf. Al gauw betaal je meer dan 500 euro voor een los toestel. Niet iedereen heeft dit bedrag voorhanden of over voor de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon. De goedkopere toestellen van de fabrikanten zijn aanzienlijk voordeliger geprijsd maar nog steeds is een bedrag van 250 euro of meer veel. Wil je toch een nieuwe smartphone kopen, koop dan een smartphone in combinatie met een mobiel telefoon abonnement. Doordat je een contract aangaat bij een provider krijg je korting op de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon. Zo bestaat de mogelijkheid dat je een vlaggenschip al aan kunt schaffen vanaf 0 euro bij het aangaan van een mobiel telefoon abonnement. Doordat je bij een mobiel telefoon abonnement een gratis smartphone kunt krijgen is de meest gekozen optie. Het betreft dan wel een telefoon abonnement met een contractduur van twee jaar. Bij een éénjarig mobiel telefoon abonnement moet er veelal nog steeds een aanzienlijk bedrag betaald worden voor de nieuwe mobiele telefoon met internet functie.

3G of 4G mobiele telefoon

Vandaag de dag zijn er twee mogelijkheden met betrekking tot mobiele telefoons met internet. Je kunt een smartphone kopen die geschikt is voor het 3G netwerk, maar je kunt ook een smartphone kopen welke geschikt is voor het 4G netwerk. Het verschil tussen beide netwerken is dat het $G netwerk aanzienlijk sneller, betrouwbaarder en beter is dan het 3G netwerk. In Nederland is de uitrol van 4G bij sommige providers al afgerond terwijl andere providers dit netwerk nog niet aanbieden. Koop je een smartphone met de 4G functie, kijk dan goed of de provider ook 4G aanbiedt anders heb je nog niets aan de 4G smartphone.

Compacte smartphones zijn in trek

De laatste jaren is er een trend te zien in smartphoneland. Van de vlaggenschepen worden doorgaans altijd een compacte verise van geproduceerd. De compacte versie ziet er vrijwel identiek uit als het vlaggenschip maar doordat het mindere specificaties heeft, is het toestel goedkoper geprijsd dan het vlaggenschip. Samsung, HTC en Sony hebben allemaal een compacte versie van het vlaggenschip op de markt gebracht. Samsung heeft onlangs de Galaxy S5 Mini gepresenteerd en vanaf heden is het toestel ook verkrijgbaar in Nederland.

Het gerucht gaat dat smartphone fabrikant Sony binnen afzienbare tijd komt met een nieuw compact toestel. Het betreft hoogstwaarschijnlijk de Sony Xperia Z3 Compact. Het zal de opvolger worden van de Sony Xperia Z1 Compact. Het bedrijf heeft nooit een Xperia Z2 Compact uitgebracht en naar alle waarschijnlijkheid heeft dit te maken met het feit dat Sony om het half jaar een nieuw vlaggenschip presenteert en het hierdoor niet nodig acht om ook van elk vlaggenschip een compacte versie uit te brengen.

Leave A Response »