Sim only met internet

Mark juli 21, 2014 0

Het aanbod smartphones lijkt met de dag te groeien en met de huidige smartphones bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van mobiel internet. Doordat de smartphones kwalitatief steeds beter worden, is het een feit dat consumenten langer doorgaan met de smartphone. Het is niet meer gebruikelijk om iedere twee jaar een nieuwe smartphone aan te schaffen. De meeste consumenten gaan nog een jaar of twee jaar langer door met de smartphone die nog naar behoren werkt. Omdat deze consumenten wel gebruik willen blijven maken van mobiel internet sluiten ze veelal een sim only met internet af.

Sim only abonnementen vaker afgesloten door smartphonegebruikers

De kwaliteit van de smartphones wordt als maar beter. Waarom zou je dan een nieuwe smartphone aanschaffen terwijl de huidige smartphone nog naar behoren werkt. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst één op de vijf smartphonegebruikers een sim only abonnement heeft. De verwachting voor de komende jaren is dat dit aantal nog groter wordt. Consumenten stappen massaal over op een sim only met internet omdat ze maandelijks fiks kunnen besparen op de abonnementskosten. Bij een sim only abonnement wordt er alleen betaald voor de bundels die afgesloten worden bij de provider. Er wordt geen nieuwe smartphone uitgereikt bij een sim only abonnement en hierdoor is een sim only veel goedkoper dan een mobiel telefoon abonnement waarbij er wel een nieuwe smartphone uitgereikt wordt.

Stel zelf een sim only samen

Op het internet zijn ontzettend veel aanbiedingen te vinden met betrekking tot sim only’s. Een sim only aanbieding kan misleidend zijn, want de aanbieding is niet afgestemd op het eigen verbruik. Ons advies is om ten alle tijden zelf het sim only abonnement samen te stellen, zo is het goedkope abonnement afgestemd op het persoonlijke verbruik. Bij het zelf samenstellen van een sim only met internet, moeten er rekening gehouden worden met drie of twee bundels. Vrijwel alle providers bieden een belbundel, sms bundel en een databundel aan. Deze drie bundels vormen het sim only abonnement. De sms bundel neemt af in populariteit omdat consumenten steeds meer gebruik maken van de gratis berichtendiensten zoals WhatsApp of iMessage. Providers bieden steeds vaker een onbeperkte sms bundel aan of de sms’jes zijn gekoppeld aan de belminuten.

Een sim only abonnement afsluiten is heel eenvoudig. Voordat de verschillende providers van sim only abonnementen vergelijkt worden, moet er eerst inzicht verkregen worden in het persoonlijke verbruik. Dit is makkelijk te doen als er al een mobiel telefoon abonnement loopt. Op de factuur (meestal online in te zien) kan er precies nagegaan worden hoeveel sms’jes, belminuten en data er verbruikt wordt per maand. Bij het vergelijken van de verschillende aanbieders van sim only’s moet de hoeveelheid sms’jes, data en belminuten ingevuld worden. Nu kan er een goede vergelijking gemaakt worden tussen de verschillende providers.

Flexibel met sim only abonnement

Een sim only abonnement is velen malen flexibeler dan een normaal mobiel telefoon abonnement. Bij een normaal telefoon abonnement is het gebruikelijk om een tweejarig abonnement af te sluiten omdat er dan veel korting verkregen wordt op de aanschaf van de nieuwe smartphone. Bij een sim only abonnement geldt, hoe langer het abonnement loopt, hoe minder er per maand betaald moet worden. Maar bij een sim only abonnement kan er ook gekozen worden voor een maand contract of een éénjarig abonnement. Bij een maand contract kan iedere maand het sim only abonnement met internet opgezegd worden. Hiermee is een sim only abonnement veel flexibeler dan een normaal telefoon abonnement. Bevalt de sim only toch minder goed als gedacht dan kan er per maand gekeken worden om het abonnement te wijzigen of op te zeggen. Het overstappen naar een sim onyl aanbieder is enorm makkelijk, helemaal als er gebruik gemaakt wordt van de overstapservice die de meeste providers gratis aanbieden. Met de overstapservice wordt al het papier werk geregeld door de provider. Daarnaast kan iedereen zijn of haar huidige mobiele telefoonnummer meenemen naar de nieuwe provider, dit moet wel aangegeven worden bij het afsluiten van het sim only abonnement.

Leave A Response »