UPC verhoogt uploadsnelheid

Mark juli 11, 2014 0

Provider UPC heeft onlangs de uploadsnelheid van een aantal klanten verdubbeld tot 20 Mb. Het betreft hier een test onder ongeveer 1.000 klanten in verschillende regio’s. Eerder hadden deze klanten 10 Mb uploadsnelheid dat bij een Extra Power abonnement past. Klanten kunnen nu tijdelijk profiteren van een dubbele uploadsnelheid, waarvoor bootfiles in batches richting de modems van de klanten worden gezonden. De uitrol heeft enkele weken in beslag genomen, maar nu hebben alle uitverkoren klanten de dubbele uploadsnelheid tot hun beschikking.

De klanten hoeven bovendien niets extra’s voor de verdubbeling van hun uploadsnelheid te betalen, aangezien deze geheel kosteloos wordt aangeboden. Door de doorvoering van de verhoging krijgen ze een uploadsnelheid die een tiende bedraagt van de downloadsnelheid. Dat wil zeggen dat bij een abonnement waar nu 120Mbit/s download te krijgen was met een upload van 12Mbit/s, er nu dus 6Mbit/s beschikbaar is. De verhouding tussen upload- en downloadsnelheid komt nu meer overeen met hoe deze voornamelijk wordt aangeboden in de markt. Andere providers als Ziggo maakte reeds gebruik van deze verhouding.

Na de verhoging ligt de verhouding tussen upload- en downloadsnelheid meer in lijn met de markt. UPC verhoogt uploadsnelheid om te zien of bij de klanten behoefte is aan een dergelijk hogere uploadsnelheid. Indien uit deze test naar voren komt dat dit inderdaad het geval is, dan zal de hogere uploadsnelheid gehanteerd blijven en zullen de abonnementen hierop worden aangepast. Vooralsnog zal de test tot augustus van dit jaar lopen.

Klanten die het aanspreekt om ook gebruik te maken van deze regeling en interesse hebben in deze verhoogde uploadsnelheid, kunnen gemakkelijk overstappen op een abonnement van UPC. Overstappen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Je kunt namelijk gebruik maken van de gratis overstap service. Deze zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt overstappen op een abonnement van UPC als je graag een goedkoper abonnement hebt, meer snelheid en tegen een 100% laagste prijsgarantie. Ook zorgt de gratis overstap service ervoor dat je tijdens het overstappen niet zonder abonnement komt te zitten en dus ook niet in de gelegenheid bent om gebruik te maken van televisie, internet en telefonie. UPC zorgt ervoor dat het huidige abonnement dat je bij een andere provider hebt lopen, probleemloos wordt opgezegd en overgezet op een abonnement naar keuze bij UPC. Zo heb je hier zelf geen omkijken naar en zul je ook niet zonder aansluiting komen te zitten. Het ene abonnement loopt geruisloos over in het volgende. Geheel kosteloos kun je zo overstappen naar een nieuwe provider.

Deze overstap service kan worden aangeboden als je overstapt tussen de volgende aanbieders: KPN, Online, Tele2, Telfort, XS4ALL, Ziggo en uiteraard UPC. Als je liever een aanbieder kiest die niet in onder deze aanbieders valt, kun je via de vergelijkingssite van UPC wel een abonnement bestellen. Echter zal deze gratis overstap service wegens technische beperkingen niet kunnen worden gebruikt en zul je zelf het lopende abonnement moeten opzeggen. Hiervoor kun je de standaard opzegbrief gebruiken, wat het proces alsnog zal vergemakkelijken. Deze kun je na ontvangst van de bevestigingsbrief van de nieuwe provider gebruiken om het abonnement te beëindigen.

Andere situaties waarin het niet mogelijk is om gebruik te maken van de gratis overstap service zijn onder andere als je gebruik maakt van losse televisiediensten, zoals het standaard TV abonnement en deze niet onderdeel is van een huidig internet-pakket. In dat geval kan het abonnement niet automatisch worden opgezegd. Je moet ook zelf het abonnement opzeggen als je overstapt van of naar een glasvezelabonnement. Om te voorkomen dat je zonder abonnement komt te zitten en dus geen gebruik van je televisie kunt maken, wordt aangeraden te wachten met opzeggen totdat je bericht hebt ontvangen van je nieuwe provider met daarin de datum waarop het nieuwe abonnement zal ingaan.

Leave A Response »